Ukategorisert

Planlegg øvingen din

Ved å planlegge øvingen din med langsiktige og kortsiktige mål, så kan du lettere få fremgang i hver eneste økt du øver.

Hender det at du øver på autopilot?

Hender det at du øver uten helt å legge merke til hva eller hvordan du gjør det? Tankene dine er rett og slett et helt annet sted og du er ikke tilstede i det du gjør? Kanskje du titter litt på nyheter, SoMe eller det tikker inn noen sms du vil svare på?

Ved å være tilstede i det du gjør, kan du øve mer effektivt og målrettet, og du kan oppnå resultatene raskere – fordi alt du gjør har en mening bak.

Ha klare mål for øvingen din

Ved å sette deg klare mål, vil det bli lettere å effektivisere øvingen, få raskere og større fremgang, oppnå resultatene du ønsker deg og ikke minst, oppleve glede og suksess fordi du mestrer øvingen din på en bedre måte. Jo mer spesifikk målene er, jo lettere blir det å nå dem.

Langsiktige mål kan være uker, måneder, kvartal, semester og år frem i tid. Det kan være et prøvespill om 2 måneder eller en konsert til våren. Vær spesifikk i målene dine.

Kortsiktige mål kan være neste øveøkt, dagsplan og ukesplan. Målet bør være så klart og tydelig som mulig. Det kan være å øke tempo i en teknisk utfordrende passasje opp 4 trinn på metronomen, eller lære seg 4 nye takter utenat.

Mål er viktig for å holde motivasjonen oppe og for å finne glede i øvingen. Finn de målene som du trenger for å holde fokus!

Photo by Gerd Altmann on Pexels.com