Ukategorisert

Ut av komfortsonen!

For ett år siden skrev jeg om “Hvorfor tenker vi så mye?” og hvordan tanker kan begrense oss i livet. Jeg fortalte om min slange-forbi og at målet var å overnatte i hengekøye i løpet av våren. Mitt ønsket om å sove i hengekøye var stort, men frykten for hoggorm var større.

Hvordan skulle jeg få nyte solnedgang fra hengekøyen? Jo, jeg måtte bare gjøre det. Gå ut av komfortsonen. Stole på at det andre fortalte om at hoggormen faktisk var sant. Den er ikke interessert i meg og om mulig er den mer redd for meg enn jeg for den.

Jeg kjøpte hengekøye utstyr av beste sort både til min mann og meg. Det var viktig å sove godt, ha litt komfort. Så skulle vi ut og sove i skogen mellom Horten og Åsgårdsstrand. Problemet var bare at alle vi snakket med fortalte oss at det var hoggorm år i år og fullt av hoggorm der. Alle hadde sett det.

Vi startet litt for sent på kvelden og det ble mørkt før vi hadde funnet oss et sted å henge. Bare å stå på stien mens min mann løp ned til sjøen for å se etter et godt sted ble for intenst for meg. Jeg ble veldig ukomfortabel og redd og klarte ikke gjennomføre…. det ble hotell i stedet.

Det opplevdes som et skikkelig nederlag. Min mann ble ganske oppgitt og irritert og synes jeg var veldig teit. Forståelig nok, men for meg var det helt ekte. Han gadd ikke bli med flere ganger….

Heldigvis har jeg venninner som også ønsker å sove ute i hengekøye, og i august prøvde jeg på nytt. Denne gangen på på Hatlestrand i Hardanger og jeg visste nok litt mer hva jeg gikk til og det gikk veldig fint. Det ble en superkoselig kveld og det føltes helt fantastisk! Det var bare 5 min å gå fra bilen, så det var et skikkelig lavterskel prosjekt, men så var det kanskje akkurat det jeg trengte.

På lørdag, siste helgen i april, hadde jeg min andre overnatting i hengekøye. Denne gangen gikk vi 30 min fra bilen og jeg var ikke redd. Hver gang det kom en tanke om orm, så mediterte jeg meg raskt bort fra frykten. Det er fantastisk å ha verktøy når frykten melder seg, og meditasjon har gjort underverker for meg.

Vil du lære å meditere?

https://www.lenemyhrestrand.com/salgsside-Sinnsro