Referanser

Uttalelser fra kunder

Programmet gav meg et verdifullt bidrag i prøvespillforberedelser frem mot jobbprøvespill i Kongelige Norske Marines Musikkorps. Det bidro både til et godt fokus og en godt strukturert øvingsperiode frem mot prøvespill, og det bidro til god ro under selve prøvespillet så jeg klarte å prestere på mitt beste! 

Jeg var fornøyd med prøvespillet, selv før resultatet var klart, og følte virkelig jeg hadde klart å prestere akkurat slik planen var, selv med nerver. Det å vinne prøvespillet og drømmejobben var selvsagt utrolig stort, og  jeg er sikker på at programmet med prøvespillsforberedelser hjalp meg å nå målet. 

Det har gitt meg gode verktøy for å håndtere stress, nervøsitet og en travel hverdag. Spesielt å jobbe meditasjonen har vært en stor endring. Det å ha verktøy til å sortere tankene og å kunne styre fokuset har vært utrolig nyttig, både i yrket som musiker og i andre situasjoner i livet! 

Jeg opplevde deg som dyktig, engasjert og lyttende. Programmet ble lagt opp etter mine behov, jeg ble godt fulgt opp gjennom hele prosessen og fikk en følelse av et veldig trygt «rom» under timene våre. Det var fint å kunne ta kontakt når jeg hadde dager hvor de negative tankene meldte seg, for så å få gode coachinger tilpasset akkurat den situasjonen der og da. Det at du selv er musiker og vet så godt hva det går i, hvordan prøvespillsituasjonen er, og at du også delte av egne erfaringer var utrolig godt i prosessen. Denne kombinasjonen du har som musiker, coach og Timanilærer opplevde jeg som helt perfekt. Jeg tror ikke jeg hadde fått samme utbytte av å få de forskjellige emnene av forskjellige instruktører, det er noe med å se alt sammen i en helhet som er veldig verdifull. 

Siri Aastad Kvaleid, euphonium i Kongelig Norske Marines Musikkorps

Før jeg møtte Lene, hadde jeg opparbeidet meg en del psykiske utfordringer som resultat av et overaktivt sinn og en stoffskifte-sykdom som satte den totale helsetilstanden min i ubalanse. Jeg har tatt coaching hos Lene i tre måneder, og har opplevd å bli kvitt en rekke fysiske og psykiske plager. Nå sitter jeg igjen med en rik verktøykasse som jeg kan ta i bruk når nye utfordringer dukker opp fremover. 

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg møtte deg, Lene! Og for at det var så trygt å vise meg sårbar hos deg. Du er både tydelig, kjærlig, empatisk og samtidig helt uanfektet. Det gjør deg så allsidig. Jeg kan virkelig anbefale Lene på det varmeste! 

Andrea Laurine Elvestad, lærer

Du er flink og løsningsorientert! Uansett hvilket «problem» eller utfordring jeg tar opp – ofte helt ute av kontekst – kommer du med gode svar som nesten kunne blitt skrevet direkte ned i en bok. Du er positiv og flink til å få meg til å føle meg god! Det er en veldig bra egenskap. Så stiller du krav, uten å være slem. Du er veldig dyktig!

Dette vil jeg anbefale andre å være med på! Fordi det er noe å hente for alle. Actionstegene passer uansett hvilket «nivå» du er på mentalt, fysisk, planmessig og ambisjonsmessig. Hvis ambisjonene dine er å spise litt sunnere, trene litt mer, stå opp litt tidligere, så kan du bruke de samme actionstegene som en som skal gå ned mye i vekt, begynne å trene mye, lande drømmejobben. Ting blir tilpasset ut ifra dine behov, og alle har godt av å stikke fingeren i jorden og kjenne etter hva de holder på med i livet sitt, og om det er denne veien de har lyst til å gå. Jeg er veldig glad for at jeg har gjort dette og jeg føler jeg har fått mange verktøy som kan hjelpe meg videre på veien for å nå mine mål!

Torstein Holmås, trompetist i Kongelig Norske Marines Musikkorps

«Jeg oppsøkte Timani fordi jeg lenge hadde slitt med smerter som forhindret meg fra å spille så mye som jeg vil. På Timani-timene lærte jeg enkle øvelser og hvordan få en best mulig sittestilling. Timani har gitt meg kunnskap om hvilke muskler jeg bør bruke når jeg spiller og øvelser for å trene disse. Timani har definitivt hjulpet meg å bruke kroppen på en bedre måte, og gjort at jeg har mindre smerter.»

Kristian Prestbø, tubaist og student ved Universitetet i Bergen, Griegakademiet

«Jeg er 18 år og har spilt fiolin mesteparten av mitt liv. I de senere årene, da øvingstimene økte, fikk jeg store smerter på for- og bakside av venstre skulder. På dårlige dager kom smertene innen fem minutter av øvingsøkten. Det ble uutholdelig og demotiverende å plukke opp fiolinen. Disse smertene gikk jeg med av og på i rundt tre år. Jeg utforsket Alexander-teknikk og forskjellige styrkeøvelser, som hjalp litt men aldri fjernet smertene. Da jeg først ble introdusert til Timani satte jeg pris på at instruktøren kunne fortelle meg akkurat hvilke ledd jeg hadde vondt i, og dermed også forklare hvordan jeg brukte kroppen min feil. Jeg fikk ny kunnskap om hvilke arbeidsoppgaver de ulike musklene i kroppen har (stabiliseringsmuskler osv.) og fikk øvelser som hjalp meg med å bruke de riktige musklene når jeg spiller. For meg var øvelsene revolusjonerende. Spillestilen min føltes mer komfortabel og naturlig umiddelbart, i tillegg kunne jeg fysisk se at skulderen min ikke var hevet, slik som før, men mer avslappet. Timani var et tilbud jeg fikk på ett orkesterkurs som varte i to uker, med rundt åtte timer med spilling daglig. Og etter kun tre dager hvor jeg tok i bruk Timani-øvelsene kunne jeg spille en full dag helt uten smerter i skulderen. Når jeg nå gjør øvelsene regelmessig, som en del av min øvingsrutine, føler jeg ikke lenger ubehag, og har ingen smerter i skulderen.»

Marie Lilleslåtten, fiolinist og elev på Foss vgs. Musikklinjen

«Jeg er 25 år og studerer fiolin på Griegakademiet. Mye øving fører til at jeg noen ganger får vondt i skuldrene. Timani har hjulpet meg til å forstå hvordan skuldrene står i nøytral og hvilke muskler det er best å bruke når jeg spiller slik at jeg unngår skader. Det har faktisk hjulpet meg med hvordan jeg bruker buen og hvordan jeg må holde fiolinen. Min teknikk på fiolinen har utviklet seg på en bra måte, det er lettere å spille og jeg har fått bedre klang.»

Inga Bialach, fiolinist og student ved Universitetet i Bergen, Griegakademiet

Oppdragsgivere

  • Norges Musikkorps Forbund, Norsk Blåsesymfoni
  • UNOF, Sommersymfoni på Halsnøy
  • Hordaland Fylkeskommune, Langhaugen videregående skole, musikk klasse
  • Bergen Kulturskole
  • Sjøforsvarets Musikkorps
  • Arne Musikkforening