Oppdragsgivere og referanser

Oppdragsgivere

 • Norges Musikkhøgskole (NMH)
 • Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
 • Norges Musikkorps Forbund (NMF)
 • Sommersymfoni på Halsnøy (UNOF)
 • Langhaugen videregående skole, musikk klasse (Hordaland Fylkeskommune)
 • Bergen Kulturskole
 • Luftforsvarets musikkorps
 • Sjøforsvarets musikkorps
 • Manger Musikklag
 • Arne Musikforening
 • Strusshamn Musikkforening
 • Manger Folkehøgskole
 • Amatørkulturrådet i Bergen

Uttalelser fra kunder

Eg har fått veldig mykje ut av coachingen, dei fine samtalene me har hatt om alt eg har hatt på hjarta. Lene bruker mange gode teknikker til å ta tak i problema ein tar opp og ho har vanvittig mykje kunnskap. Timane har ei meining og eg følte at Lene leda meg igjennom alt på ein veldig fin måte.

For meg har det gjort masse i livet mitt. Eg kom til Lene for å finne ro. Roen på øvingsromme, på scenen og i kvardagen. Det å lære meditasjon gav meg mykje. Berre det å finne ein person som sjølv veit korleis det er å drive med musikk var gull verdt. Det er fint å kunne dele og diskutere følelsar og tankar ein har og få gode råd og øvelsar som ein forstår meininga meg. Meditasjon, affirmasjon og takknemlighet blei mine tre favorittar.

Eg synest det var ein fin balanse av meditasjon, coaching og Timani. Eg likte veldig godt at Lene først fekk på plass meditasjonsdelen og så introduserte dei andre tema. Lene forklarte godt kva poenget med alt var, kvifor ho velger å ha det med i kurset og for min del er det veldig viktig. Det skapte motivasjon for å gjennomføre oppgåvene ein fekk. Personlig gjorde eg alt over zoom og Timani-timane fungerte overraskande bra online.

Eg anbefaler dette virkelig til alle! Om ein føler at ein har alt på plass, kan ein framleis lære nye ting, få ein større forståelse for korleis alt henger sammen, og ikkje minst få oppleve å ha ein så dedikert og engasjert coach som følger opp og støtter deg.

Frilans musiker (anonym) – Prøvespillforberedelse kunde


Programmet hjalp meg med ein av mine store utfordringer når eg framfører under press: Å holde fokus på arbeidsoppgåvene og å holde kontrollen på prestasjonene mine under press.I tillegg gav det meg eit innblikk i kroppens funksjon og korleis den kan hjelpe, samt at det gav meg større forståelse av sinnet. Begge deler er noko eg tar med meg inn i virket mitt som pedagog.

Det har gjort mange småting enklere og/eller betre for meg. Men først og fremst hjelper det meg å holde fokus på det som er bra og positivt framfor det som er negativt. Det å få betre kontroll på den indre dialogen har og vore hjelpsomt. Alt dette er er ting som er nyttig når det koker, enten det er i ein pressa situasjon eller i ein travel kvardag.

Lene har framstått som både kunnskapsrik og erfaren. Kunnskapen om sinnet og kroppen gjer at eg som «klient» får stor tiltru til det du seier og det vi gjer. Erfaringa di som utøver, pedagog og coach gjer at eg veit at det du gjer for å hjelpe meg, fungerer. Og som nevnt, har det gjort det!

Eg vil, og har allerede, anbefale deg til andre. Grunnen er enkel, dei fleste vil ha noko å hente her. Enten om det er fra Timani-timene, coachingen eller meditasjonen, det finnes noko for alle. Om så berre for å bli pusha til å ta dei retta valga fram mot eit prøvespel.

Håvard Vaage, frilans trombonist, euphonist og pedagog – Prøvespillforberedelse

Jeg har fått fred i meg selv. Jeg har fått en bedre selvfølelse som har hjulpet meg med å stanse de småkrigene inni meg om at jeg ikke er bra nok. Jeg har blitt mer utadvendt og har lettere for å ta kontakt og stå opp for meg selv. Jeg har også større tro på at det jeg gjør er bra nok.

Det har vært veldig behagelig å ha deg, Lene, som coach/mentor. Din væremåte er rolig, imøtekommende, du ønsker å hjelpe meg til å bli best mulig, du viser interesse og det er veldig proft. Jeg personlig erfaring er at timene hos deg er mer «effektiv» enn hos en psykolog. For meg handler det om at du er mer “hands on” og at du tar direkte tak i de problemene/utfordringene som både bevisst og ubevisst er tilstede.

Jeg anbefaler gjerne dette programmet. Det har fungert godt på mitt eget spill og enormt på selvfølelsen min. Jeg sitter igjen med masse verktøy – og alle kan ha bruk for dette uansett yrke.

Tina Sofie Brækkan, frilans trompetist – Life Coach program

Personlig har jeg fått en større bevisstgjøring på meg selv og verktøy jeg kan bruke i hverdagen både på øverommet og utenfor. Jeg kan håndtere negative tanker og snu de til noe positivt, og la tanker være tanker. Lene har vært veldig forståelsesfull i prosessen og jeg vil anbefale dette til alle som trenger verktøy for å forberede seg til prøvespill. Hvis du ikke har en plan, så anbefaler jeg dette.

Niklas Ahron Kvenild, frilans tubaist – Life Coach program og Prøvespillforberedelse

Jeg har fått verktøy som hjelper meg til å ha et positivt fokus og lært meg gode teknikker for å forberede meg til prøvespill som jeg vil fortsette å bruke til innøving mot konserter. Jeg hadde aldri lært meg meditasjon om det ikke var obligatorisk i programmet, og jeg er overrasket over hvor bra dette faktisk fungerer for meg. Jeg har også lært meg å se ting i et større perspektiv og å holde fokus på gleden.

Lene var trygg og positiv og stilte krav til gjennomføring. Det var godt å kunne ta kontakt når jeg følte på usikkerhet og jeg oppfattet henne som svært tilgjengelig og synes det var lett å ta kontakt når jeg tenkte på noe.”

Frilans musiker (anonym) – Prøvespillforberedelse kunde

Siri Aastad Kvaleid, euphonium i Kongelig Norske Marines Musikkorps Prøvespillforberedelse

Før jeg møtte Lene, hadde jeg opparbeidet meg en del psykiske utfordringer som resultat av et overaktivt sinn og en stoffskifte-sykdom som satte den totale helsetilstanden min i ubalanse. Jeg har tatt coaching hos Lene i tre måneder, og har opplevd å bli kvitt en rekke fysiske og psykiske plager. Nå sitter jeg igjen med en rik verktøykasse som jeg kan ta i bruk når nye utfordringer dukker opp fremover. 

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg møtte deg, Lene! Og for at det var så trygt å vise meg sårbar hos deg. Du er både tydelig, kjærlig, empatisk og samtidig helt uanfektet. Det gjør deg så allsidig. Jeg kan virkelig anbefale Lene på det varmeste! 

Andrea Laurine Elvestad, lærer Coaching og Life Coach program

Du er flink og løsningsorientert! Uansett hvilket «problem» eller utfordring jeg tar opp – ofte helt ute av kontekst – kommer du med gode svar som nesten kunne blitt skrevet direkte ned i en bok. Du er positiv og flink til å få meg til å føle meg god! Det er en veldig bra egenskap. Så stiller du krav, uten å være slem. Du er veldig dyktig!

Dette vil jeg anbefale andre å være med på! Fordi det er noe å hente for alle. Actionstegene passer uansett hvilket «nivå» du er på mentalt, fysisk, planmessig og ambisjonsmessig. Hvis ambisjonene dine er å spise litt sunnere, trene litt mer, stå opp litt tidligere, så kan du bruke de samme actionstegene som en som skal gå ned mye i vekt, begynne å trene mye, lande drømmejobben. Ting blir tilpasset ut ifra dine behov, og alle har godt av å stikke fingeren i jorden og kjenne etter hva de holder på med i livet sitt, og om det er denne veien de har lyst til å gå.

Jeg er veldig glad for at jeg har gjort dette og jeg føler jeg har fått mange verktøy som kan hjelpe meg videre på veien for å nå mine mål!

Torstein Holmås, trompetist i Kongelig Norske Marines Musikkorps – Life Coach program og Prøvespillforberdelse

Jeg oppsøkte Timani fordi jeg lenge hadde slitt med smerter som forhindret meg fra å spille så mye som jeg vil. På Timani-timene lærte jeg enkle øvelser og hvordan få en best mulig sittestilling. Timani har gitt meg kunnskap om hvilke muskler jeg bør bruke når jeg spiller og øvelser for å trene disse. Timani har definitivt hjulpet meg å bruke kroppen på en bedre måte, og gjort at jeg har mindre smerter.

Kristian Prestbø, tubaist – Timani undervisning

Jeg er 18 år og har spilt fiolin mesteparten av mitt liv. I de senere årene, da øvingstimene økte, fikk jeg store smerter på for- og bakside av venstre skulder. På dårlige dager kom smertene innen fem minutter av øvingsøkten. Det ble uutholdelig og demotiverende å plukke opp fiolinen. Disse smertene gikk jeg med av og på i rundt tre år. Jeg utforsket Alexander-teknikk og forskjellige styrkeøvelser, som hjalp litt men aldri fjernet smertene.

Da jeg først ble introdusert til Timani satte jeg pris på at instruktøren kunne fortelle meg akkurat hvilke ledd jeg hadde vondt i, og dermed også forklare hvordan jeg brukte kroppen min feil. Jeg fikk ny kunnskap om hvilke arbeidsoppgaver de ulike musklene i kroppen har (stabiliseringsmuskler osv.) og fikk øvelser som hjalp meg med å bruke de riktige musklene når jeg spiller. For meg var øvelsene revolusjonerende. Spillestilen min føltes mer komfortabel og naturlig umiddelbart, i tillegg kunne jeg fysisk se at skulderen min ikke var hevet, slik som før, men mer avslappet.

Timani var et tilbud jeg fikk på ett orkesterkurs som varte i to uker, med rundt åtte timer med spilling daglig. Og etter kun tre dager hvor jeg tok i bruk Timani-øvelsene kunne jeg spille en full dag helt uten smerter i skulderen. Når jeg nå gjør øvelsene regelmessig, som en del av min øvingsrutine, føler jeg ikke lenger ubehag, og har ingen smerter i skulderen.

Marie Lilleslåtten, fiolinist – Timani undervisning

Jeg er 25 år og studerer fiolin på Griegakademiet. Mye øving fører til at jeg noen ganger får vondt i skuldrene. Timani har hjulpet meg til å forstå hvordan skuldrene står i nøytral og hvilke muskler det er best å bruke når jeg spiller slik at jeg unngår skader. Det har faktisk hjulpet meg med hvordan jeg bruker buen og hvordan jeg må holde fiolinen. Min teknikk på fiolinen har utviklet seg på en bra måte, det er lettere å spille og jeg har fått bedre klang.

Inga Bialach, fiolinist – Timani undervisning