Om Timani

På en Timani time får du kunnskap som kan hjelpe deg å takle stress, bli kvitt kroppslige spenninger og ta i bruk ditt fulle potensial.

Foto: G.A. Stangenes

Hva er Timani?

Timani er en metode som gir konkrete verktøy for å øke utholdenhet, redusere risikoen for belastningsskader og å få ut mer av musikken du har i deg. Du lærer relevant anatomi og enkle øvelser som du kan bruke umiddelbart ved instrumentet. Målet er å gjøre øvingen mer målrettet og effektiv, og å samtidig redusere prestasjonspress gjennom å øke kunnskap og mestring.

Hvem kan ha nytte av Timani?

Timani benyttes av musikere, musikkpedagoger, studenter og amatør musikere som

Foto: Oda Hveem
  • ønsker mer musikalitet ved økt kontroll over teknikk, klang, utholdenhet og rapiditet
  • ønsker bedre koordinasjon ved å forstå og forbedre koordinasjonen mens de spiller instrumentet sitt
  • ønsker en sunn belastning ved å forstå bedre hvordan du kan minske sjansen for belastningsskader gjennom å endre sin kroppsbruk
  • ønsker å utnytte sitt fulle potensiale ved å få verktøy som lærer deg konkret hvor du har mer å hente i deg selv uten fysiske hindringer
  • ønsker være en bra pedagog som kan gi konkret analyse av sin elev eller student
  • er nysgjerrig på om det er fysiske årsaker til sin nervøsitet eller feil fokus i øving

Gjennom Timani-øvelser vil musikere lære å differensiere mellom hvilke muskler som skal være aktive og hvilke som kan slappe mer av. 

Du kan se video-instruksjoner til ulike Timani-øvelser her

Les mer om hva Musikerhelse kan tilby her.

Her kan du se et intervju med Leif Ove Andsnes om hvordan han har hatt nytte av Timani-øvelser, under veiledning av Timani-gründer Tina Margareta Nilssen.